De Duxwood manier

Wat we doen

Duxwood ontwikkelt en produceert blokhutten, overkappingen en houten constructies van hoogwaardige kwaliteit op Goeree-Overfakkee. Onze passie voor buitenleven en hout is de basis voor ons bedrijf en de belangrijkste drijfveer. Het doel van onze onderneming is het produceren en leveren van uiterst duurzame houten constructies die zeer gemakkelijk zelf te monteren zijn zonder hulp van professionals. Onze hoogwaardige blokhutten en overkappingen worden gemaakt van Noord-Europees vuren- en Douglas hout. Beide houtsoorten kunnen wij verduurzamen door middel van impregnatie onder hoge druk. Op deze behandelingen bieden wij maar liefst 10 jaar garantie, wat ons zeer uniek in onze markt maakt.

Onze persoonlijke benadering en een fijne werksfeer verzekeren kwaliteit en resultaat op het hoogste niveau.

Ontwerp en ontwikkeling

Wij onderwerpen en ontwikkelen houten constructies die overeenkomen met de wensen en specificaties van onze klant.

Hiernaast hebben wij een breed ontwikkeld standaard assortiment waarmee wij de gehele markt kunnen bedienen. Voor elke specifieke klant kan er een aanbod op maat worden gemaakt wat leidt tot private label modellen voor de klant. Bij Duxwood is dit allemaal mogelijk.

Met moderne CAD-programma’s bereiden wij onze CNC-machines voor op het productieproces. In het stadium van ontwerp en ontwikkeling in samenwerking met de klant, focussen wij niet alleen op het product dat de klant wenst, maar ook op de markt waarin de klant zich begeeft.

Hiermee zorgen wij dat de klant een product krijgt dat specifiek op maat is gemaakt voor de klant en zijn markt.

Kwaliteit en service

De kwaliteit is bij ons en de consument een van de belangrijkste speerpunten. Deze kunnen wij bieden door hoogwaardige kwaliteit ramen en deuren, duurzaam hout en ver doorontwikkelde constructies aan te bieden.

Wij kunnen de kwaliteit waarborgen door alles in eigen beheer uit te voeren en de modernste machines en technologieën te gebruiken.Vul hier uw eigen inhoud in.

Onze serviceverlening is eveneens heel belangrijk. Wij streven er naar deze problemen binnen twee werkdagen op te lossen, indien mogelijk. Dealer en klant worden zo niet belast en de consument kan gaan genieten van zijn product.

Onze productie vindt plaats in Nederland, waarbij we uitgaan van Hollandse kwaliteitsnormen. Dat houdt in: nuchter, gedreven en gaan voor het hoogst haalbare kwaliteitsniveau.

“Nuchter, gedreven en gaan voor het hoogst haalbare kwaliteitsniveau.”

Duurzame grondstoffen

Onze producten worden geproduceerd met zeer duurzame grondstoffen namelijk Noord-Europees vurenhout en Douglas hout. Door de korte zomers en lange extreem koude winters groeit Noord-Europees vurenhout zeer langzaam. Hierdoor heeft het een fijne houtnerf. Dit vurenhout heeft echter wel een noodzakelijke behandeling nodig. Hiervoor hebben wij een uitmuntende oplossing: hoge druk impregnatie. Op deze behandeling bieden wij maar liefst 10 jaar garantie, waarmee wij zeer uniek zijn in de markt. Omdat Douglas hout een van de duurzaamste naaldhoutsoorten van Europa is, bieden wij dit ook aan. Dit hout heeft een warme uitstraling en een mooie roodkleurige structuur. Douglas hout is voor veel toepassingen geschikt en valt in duurzaamheidsklasse 3.

Productieproces

Ons uiterst modern machinepark met meerdere CNC machines zorgt ervoor dat de houtverbindingen naadloos passen. Deze machines werken volledig automatisch en zeer efficiënt. Wij focussen onder andere op productbehandeling, volledigheid van pakketten en efficiënt houtgebruik. Ons credo “Ontwikkeling – productie – control” is dan ook zeer belangrijk binnen onze organisatie. 

Dit alles leidt tot een goed ontwikkeld product dat nauwkeurig geproduceerd wordt en tot slot goed gecontroleerd.. Duxwood heeft het wiel niet uitgevonden maar zorgt ervoor dat het beter draait!